- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 500 ml süt
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı dolusu tereyağ (eritilmiş)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
1. Tüm malzeme derin bir kaba koyulup, mikser ya da çıpıcı ile çırpılır.
2. Kek hamuru kıvamlı bir karışım elde edilir (hatta daha sıvı) .
3. Yağlanmış fırın kabı ya da kek kalıbına dökülen karışım, 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
.
2. Kek hamuru kıvamlı bir karışım elde edilir (hatta daha sıvı) .
3. Yağlanmış fırın kabı ya da kek kalıbına dökülen karışım, 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder