22 Kasım 2010 Pazartesi

YOĞURT TATLISI

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • İki buçuk su bardağı glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabugu
  • Yarım limonun suyu
Şerbeti için


  • Dört buçuk su bardağı su
  • Dört buçuk su bardağı tozşeker
  • 1-2 damla
 Yapilisi  :
Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu üzerine ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp diger malzemelere ilave edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Limonu ekleyin. Hazırladığınız şerbet sıcakken, sıcak kekin üstüne dökün. Kabarması için üzerini bir tabakla örtüp şerbeti çektirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

                                                                                  Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara