23 Kasım 2010 Salı

TAVUKLU GUVEC


Malzemeler 
  • 500 gr Tavuk Eti
  • 2 Patlıcan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Soğan
  • 4 Domates
  • 2 Kabak
  • 3 Dolmalık Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 250 gr Bamya
  • 500 gr Taze Fasulye
  • 2 Çarliston Biber
  • 3Yemek Kaşığı sivi yag
  • Yarım Su Bardağı salcali su
  • 7 Su Bardağı Sıcak Su
  • Tuz
 YAPILISI :
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın. Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin. 3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.
Bir tencerede 2 sivi yagi ile soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.
Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin. Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin. Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün. Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun.
Bir tencerede 1 yemek kaşığı siviyag  ile fasulyeleri orta ateşte çevirin. Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin. Domatesleri de ilave edip pişirin. Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin. Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin.
Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.
Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin. Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün. Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin. domatesi dilimleyip üzerine dizin. Onceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara