3 Aralık 2010 Cuma

FIRINDA MAKARNA

Malzemeler 

  • 500 gr çubuk makarna
  • Yarım litre süt
  • 2 çorba kaşığı margarin 
  • 4 adet Yumurta
  • 200 gr. Kaşar Peynir
  • Tuz
  • Karabiber



YAPILISI:






Makarnaları kırmadan haşlayıp, suyunu süzünüz.

Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.

Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.

Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.

Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.

En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.

Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız. 

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara