22 Kasım 2010 Pazartesi

TAVUK KADINBUDU KOFTE


Malzemeler:
  • 500 gr tavuk kıyması
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ demet maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar, kimyon
  • 1Su bardagi glutensiz un
  • Siviyag

Hazırlanışı:
Pirinçleri yıkayıp süzün. 4 su bardağı su ile haşlayın süzün. Soğumasını bekleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozları ince kıyın.
Kıyma, haşlanmış pirinç, soğan, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun.
Dilerseniz kimyon ve yenibaharı da ekleyebilirsiniz.
Yoğurduğunuz harcın ağzını kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Unu bir tabağa alın. Yumurtaları çukur bir kapta çırpın.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuçlarınızın arasında yuvarlayın. Uzun ve yassı köfteler hazırlayın.
Yağı kızdırın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp tavada kızartın.
                                                                          Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara