5 Aralık 2010 Pazar

GLUTENSIZ POGACA



Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt, 
  • 1 kahve fincanı tereyağ (eritilmiş)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı pirinç unu + 1 su bardağı patates nişastası 


Yapılışı:
Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. Yumurtanın akını ve diğer yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Üzerine yoğurt, erilmiş tereyağı, sıvıyağ, rendelenmiş peynir, tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde karıştırdığınız unları ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlanmış fırın tepsisine sizin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını  sürün.180°C fırında pişirin

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara