Malzemeler :
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı yoğurt,
- 1 kahve fincanı tereyağ (eritilmiş)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı pirinç unu + 1 su bardağı patates nişastası
Yapılışı:
Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. Yumurtanın akını ve diğer yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Üzerine yoğurt, erilmiş tereyağı, sıvıyağ, rendelenmiş peynir, tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde karıştırdığınız unları ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlanmış fırın tepsisine sizin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.180°C fırında pişirin
Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. Yumurtanın akını ve diğer yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Üzerine yoğurt, erilmiş tereyağı, sıvıyağ, rendelenmiş peynir, tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde karıştırdığınız unları ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlanmış fırın tepsisine sizin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.180°C fırında pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder