22 Kasım 2010 Pazartesi

ELMALI TURTA


    Malzemeler : 
         3 yumurta
         1 su bardağı toz şeker
         1 çay bardağı süt
         1 paket vanilya
         1 çay bardağı mısırözü yağı
         1 paket kabartma tozu
         2 su bardağı dolusu glutensiz un
         2 küçük elma
         1 çay kaşığı tarçın
         2 karanfil
         3 çorba kaşığı file fındık
         1 tatlı kaşığı kuşüzümü
         Pudra şeker
         Cikolata sosu  
        
      Yapilisi :
        
    Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Kararmamaları için limon suyunu üzerlerine gezdirerek dökün. Bir kenarda bekletin. Kuş üzümlerinin yumuşamaları için ılık suda 15 dakik kadar bekletin.
    Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede karistirin. Yumurtalar ve şeker  bir kapta mikser yardımıyla iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Mısırözü yağı ve sütü ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Unlu karışımı ve karanfil tanelerini ilave edin. Tahta bir kaşıkla pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
    Hazırladığınız kek karışımını ısıya dayanıklı ve yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına (20cm çapında) yayın. Üzerlerine dilimlenmiş elmaları hamurun içine hafifçe batırarak yerleştirin. File badem ve kuşüzümü serpiştirin. Önceden ıstılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. İsteğe göre pudraşeker yada çikolata sosla süsleyip servis yapın.
                                                                                                         
                                                                                                                       Afiyet olsun


    Hiç yorum yok:

    Bu Blogda Ara