23 Kasım 2010 Salı

FIRINDA YUMURTA BOREGI





  •  1 tutam kekik
  •  2 çorba kaşığı sıvıyağ
  •  2 çorba kaşığı ketçap yada cok ince   dogranmis  domates
  •  1/2 tatlı kaşığı karabiber
  •  1/2 tatlı kaşığı tuz
  •  5 yumurta
  • 3 sosis 
  • 3 salam
  • Bir tutam dogranmis maydanoz
YAPILISI 


  1. Yumurtalar derin bir kaba kırılır, Köpürene kadar çırpılır. 
  2.  Yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında sulu kalacak şekilde yarım pişirilir.
  3.  Fırından çıkarılır, üzerine ketçap ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Sonra  dilimlenmiş sosis ve  salam yerleştirilir.
  4.  En son kekik, karabiber ve tuz ve maydanoz serpilir. Tekrar fırına verilir, 185 derecede kurutmadan pişirilir.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara