22 Kasım 2010 Pazartesi

PATLICANLI BÖREK


Malzemeler
Hamur için

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un ve Tuz
İçi için
  • 3-4 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 2-3 dal taze nane
Üzeri için   Çörekotu

Yapilisi : 
İç malzemesi için patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Soğanı kıymayla birlikte kavurun. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edip, kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce ince kıyılmış taze naneyi ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için oda sıcaklığındaki margarini, yoğurt ve sıvıyağıyla birlikte bir kaba alın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp, akıyla diğer yumurtayı hamura ekleyin. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açın. İç malzemesinin 1/3'ünü ilk hamurun ortasına yayın. Hamurun kenarlarını patlıcanlı malzemenin üzerini örtecek şekilde kapatın. Hamurun kat kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt ile kaplı tepsiye yerleştirin. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. İnce uçlu bıçakla böreklerin üzerine çizikler atıp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara