22 Kasım 2010 Pazartesi

ÇİKOLATALI PASTA


Pasta İçin Malzemeler :
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 150 gr eritilmiş bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı grandi kahve
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım su bardağı krema
  • 400 gr  Bitter cikolata
Yapilisi Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Karışımı büyük bir kaseye alın, Elenmiş kakao, mısır unu, çikolata ve suyu ekleyin. Yumurta aklarını mikserle çırpın. Bu kek karışımını azar azar çikolatalı karışıma ekleyin. Yeni karışımı yağlı kağıtla kaplanmış kalıba yayın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuması için ızgara telinin üzerine alın. 23 cm çapındaki bir kalıbı yağlayın. Kenarlarından 5 santim sarkacak şekilde yağlı kağıt koyun. Soğuyan kekten 23 cm çapında bir daire kesin. Kalıbın dibine yerleştirin. Kahveyi sıcak suda eritin. Soğumasını bekleyin. Kremayla kahveyi mikserle çırpın. Çikolatanın içine katın. Kahveli karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün. Hzırladığınız pastayı buzdolabında 3 saat bekletin. Pasta servis tabağına ters çevirip alın. Kalan kakao ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara