22 Kasım 2010 Pazartesi

FENER KAVURMA

Malzemeler :

  • 1 kg fener balığı fileto
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 3 sivri biber
  • 50 gr yeşil zeytin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı taze biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2  domates
Yapilisi :
Fener balığını ufak parçalara doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Maydanozları da kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün. Biberleri temizleyip doğrayın. Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve zerdeçalı bir kasede karıştırın. Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsaklar, biberler ve balık etlerini kavurun. Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın. Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın. 
                                                       Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara