26 Kasım 2010 Cuma

KURU PATLICAN ve KIRMIZI BIBER DOLMASI



  • 250 gr.dolmalık 
  • 1.5 su bardağı dolmalık  yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı  salçası
  • 25-30 tane kuru patlıcan ve kırmızı 
  • Yarım limon
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kuru nane,karabiber,tuz
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi:
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı  salçası
YAPILISI:
Patlıcan ve ler kaynar suyun içine konur ve 10-15 dk bekletilir.
İç harcı için;soğanlar ince ince doğranır.Üzerine 
,yıkanmış pirinç,baharatlar,kıyılmış maydanoz,salçalar eklenir.
Limon suyu ve nar ekşisi de eklendikten sonra karıştırılır ve patlıcan ve biberler 1/4 ü boş kalacak şekilde doldurulur.
Sırtsırta dizilen dolmaların üzerine bir tabak ters kapatılır.
3 bardak sıcak suda salçalar eritilir ve yemeğe eklenir.
Önce harlı ateşte,hızını alınca altı kısılarak kısık ateşte 25-30 dk pişirilir.Suyu iyice çekmeliler..
Sıcak olarak servis  edilir.
                                           Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara