22 Kasım 2010 Pazartesi

PAELLA


Malzemeler,
300 gram kalamar
  • 300 gram midye
  • 300 gram karides
  • 500 gram tavuk eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 su bardağı sirke
  • Tuz
Yapilisi

Pirinci bol suyla yıkayın.
Derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 10 dakika bekletin.
Sürenin sonunda pirincin suyunu iyice süzün
Orta boy tencereyi suyla doldurup içine sirkeyi ilave edin.
Yüksek ateşte suyu kaynamaya bırakın.
Kalamar, karides ve midye içlerini bol suyla yıkayın.
Kaynayan sirkeli suya yıkadığınız kalamar, karides ve midye içlerini ekleyin.
5 dakika haşlayın.
Haşlanan deniz ürünlerini süzün.
Tavuk etlerini orta büyüklükte doğrayın.
Sarımsağın kabuklarını soyup doğrayın.
Safranı bir miktar suyun içinde eritin.
Pilav tenceresine zeytinyağını alıp kızdırın.
Üzerine tavuk etlerini ekleyip kavurun.
Deniz mahsullerini tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.
Sarımsak, pirinç, tuz, safranı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
Tencereye 4 su bardağı ılık su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Su kaynayana kadar yüksek ateşte; kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Paella suyunu iyice çektikten sonra demlenmesi için bekletin.
Sıcak olarak servis yapın.
                                                      Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara