23 Kasım 2010 Salı

MANTARLI PILAV


MALZEMELER:
  •  2 su bardağı pirinç
  •  3 su bardağı su
  •  500 gram mantar
  •  2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  •  1 orta boy soğan (ince doğranmis )
  •  bir tutam şeker
  •  tuz, karabiber, zeytinyağı
  •  1 limonun suyu
  • Yarim demet dereotu
    YAPILIŞI:
    1. Önce bir tencereye biraz su alın ve kaynatın, mantarları istediğiniz boyda dilimleyin. Limon suyunu ve mantarları kaynayan suya ekleyin ve 3-4 dakika haşlayın. Sudan çıkarttığınız mantarları yağsız tavaya alın ve hızlı ateşte suyunu çektirin
    2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıklar pembeleşince soğanları ilave edin, pembeleştirin. 
    3. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, tuzu ve şekeri tencereye alıp pirinçleri kavurun 
    4. Mantarları da ilave edip 1-2 çevirin, karabiberini ve suyunu ilave edip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra dereotunu tencereye alın.
    5. Pişen pilavı en az 15 dakika demlendirin, karıştırıp servis edin.
  •                                      AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara