22 Kasım 2010 Pazartesi

ISPANAKLI YUMURTA KAPAMA

Malzemeler:

  • 1 kg ıspanak
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 baş soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber 
Yapilisi :
Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın ve doğrayın. Bir tencerede temizlediğiniz ıspanakları az su ile haşlayıp süzün. Soğanı ince doğrayın. Bir kapta yağı eritip doğradığınız soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da ekleyerek kıyma kavrulana kadar pişirin. Üstüne tuz ve biberini serperek karıştırın. Karışıma haşladığınız ıspanakları da ilave ederek tekrar kavurun. Ispanaklar kavrulmadan 5 dakika evvel yumurtaları yemeğin üzerine kırın. Yumurtalar piştikten sonra servise sunun.
                                                                  Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara